Choď na obsah Choď na menu
 

Reč králikov

 Čo nám chcú králiky vlastne povedať?? :))

Oňuchávanie

Králik sa vám prihovára, alebo ho len zaujímajú pachy na vašom oblečení.

Vrčanie

Väčšinou znamená hnev, králik môže aj uhryznúť.

Prenikavé pišťanie

Veľká bolesť alebo strach.

Obiehanie okolo vašej nohy

Tým naznačuje sexuálne správanie. Králik vás pokladá za svojho partnera.

Striekanie moču

Nekastrované samce si takto označujú samice, práve tak ako aj svoje teritórium. Samice to môžu robiť tiež, ale väčšinou v menšom množštve.

Otieranie brady

Králiky majú na brade pachové žľazy, ktorými si značkujú svoje veci, aby naznačili, že patria im. Tak isto, ako keď sa mačky otierajú o ľudí a predmety. Ľudia tento králičí pach svojím čuchom nie sú schopní cítiť. 

Falošná gravidita

Aj negravidné samice si môžu niekedy začať budovať hniezdo a vytrhávať si chlpy z hrude a brucha na jeho vystlanie. Môžu dokonca prestať jesť, tak ako to robia gravidné samice deň pred pôrodom.

Poskakovanie

Znak radosti a šťastia.

Rozhadzovanie vecí

Týmto spôsobom môže králik naznačovať, že toto teritórium patrí jemu a nepáči sa mu zmena prostredia ( napríklad príchod nového králika alebo iného zvieraťa či človeka do domu, zmenené usporiadanie nábytku alebo klietky a podobne,..).

Hranie sa

Králiky radi tlačia alebo hádžu predmety naokolo. Môžu tiež bláznivo behať dookola, neustále skákať a zoskakovať z gauča a správať sa hyperaktívne.

Nedotýkaj sa mojích vecí 

Králiky často nie sú spokojné, keď im prestaviate klietku pri čistení. Sú to bytosti so svojimi zvykmi a keď si raz usporiadajú veci, majú radi, keď tak aj ostanú.

Bzučanie 

Králiky vydávajú zvláštny bzučivý zvuk, keď sú vyľakané, nahnevané alebo sa pokúšajú povedať, že hrozí nebezpečenstvo ( podľa ich názoru ).

Škrípanie zubami 

Znamená spokojnosť, ako mačacie pradenie.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Čo to zmamená ??????;-)

(Liluška, 18. 11. 2017 17:03)

Moj kralik dupe nohov neviete preco ???

Re: Čo to zmamená ??????;-)

(zaj zaj, 18. 3. 2018 12:06)

to robi aj moj to ked je nasraný :D

Re: Čo to zmamená ??????;-)

(Lucy, 14. 8. 2019 8:20)

Ahoj, králik dupne nohou keď sa cíti v ohrození, a upozorňuje tak ostatných králikov aj ľudí že niečo nieje v poriadku.

Re: Čo to zmamená ??????;-)

(Sofia, 6. 5. 2020 13:06)

Znamená to to, že králik/ zajac je z niečím nespokojný, niečo sa mu nepáči

Re: Čo to zmamená ??????;-)

(Veronika , 26. 9. 2020 14:51)

Znamena to ze tvoj kralik sa citi v nebezpecenstve ma strach z niecoho a ked su nablizku napr. aj
ine kraliky varuje ich takto pred moznym nebezpecenstvom

Re: Čo to zmamená ??????;-)

(Patrí, 5. 7. 2021 8:35)

Re: Čo to zmamená ??????;-)

(Daniela, 19. 11. 2022 11:17)

Pretože je buď nervózny alebo sa mu niečo nepáči

Čo to znamená???

(dominika, 5. 5. 2022 14:40)

môj králik stále, (no nie stále) ohrýza klietku, znamená to že chce ísť von???

Poradí mi niekto?

(Patrícia, 4. 2. 2021 9:33)

Čo mám robiť keď mi moja Lilly hryzie nohy? Ako ju to mám odnaučiť?

Bojazlive králiky

(Nikol, 10. 9. 2020 18:14)

Ahojte. Už druhý týždeň mam doma dva bojazlive králiky. Viete mi poradiť ako si s nimi vybudovať vzťah? Zatiaľ mi len ocuchaju ruku a utečú preč. Nechcú sa hladkať. Keď si k nim sadnem do výbehu idú do klietky. :(

Re: Bojazlive králiky

(Nika, 26. 9. 2020 14:35)

Pokus sa im prihovarat a skusit sa tak priblizit alebo im ponuknut nieco dobre chce to trpezlivost moj kralik mi tiez nevbehol do narucia hned chvilu to trvalo . Kralik sa musi najskor oboznamit s prostredim a potom sa osmely a prideaj sam ked to nebudes cakat.. dalej sa staraj o nich a uvidis to sa zmeni. Dufam ze sompomohla:) Nika

Re: Bojazlive králiky

(Eva, 15. 10. 2020 21:47)

My sme si pred cca 5m doniesli domov 3m kralicka.Chudatko strasne sa bal, akonahle sme sa objavili, letel do domceka...ani za svet sa nechcel vynorit. Zacala som mu davat zrat tak, ze som mu ruku dala do jedla...a cakala..kralicek nuchol a zaliezol.Vytiahla som ruku, nechala otvorenu klietku a ticho rozpravala.Trvalo asi 2t pokial sa nechal mierne pohladkat.Coraz viac dovery bolo, zajko zacal jedavat a hhladkala som ho..vzdy som sa ale nechala najprv onuchat-ruku, aby vedel ze som to ja a nie niekto iny, koho nepozna.Pomale pohyby musime robit, ziadne rychle tahy, vtedy je uplne off.A mame este aj psa, co ti dvaja robili, pes sa chcel strasne hrat, zajo sa ho bal.Teraz, po 5m zaja vypustim z klietky, vyskoci na postel, lahne si vedla psa a oddychuju spolu. Chce to len cas, trpezlivost a vsetko pride.Drzim pal eky

Vrčanie

(Tamara, 18. 12. 2017 16:06)

Prosím, nevedel by mi niekto pomôcť? Mám zajačiu samičku, bude to rok čo ju máme, nebola vo vztyku s iným zajacom alebo samčekom, vôbec..máme ju na balkóne v takej velkej drevenej voliére, ktorú má vystlanú slamou, senom..no proste má to tam naozaj vystlané na mäkko..ale vždy keď jej idem dať žrádlo alebo ju idem pohladkať alebo vybrať, strčí sa do rohu, vypúli oči a začne na mňa vrčať :( dokonca sa ma snaží aj pohrýznuť..kúpili sme ju od jedného pána, ktorý chová zajace a doslova ich miluje..nikdy som ju neubila ani jej neubližujem nijak..prosím vás ak by niekto vedel, či by ste mi nemohli nejako pomôcť..nemôže to byť zo zimy? Moc ďakujem za odpoveď, budem veľmi vdačná :) ❤

Re: Vrčanie

(Tomáš, 26. 11. 2018 22:43)

Ahij , aj mne sa to stava a stale hladam odpoved preco... Neprisla si na to este prosim ?

Re: Vrčanie

(Milan, 23. 7. 2019 14:50)

Je to normálne samičky sú háklivé na svoje prostredie. To je proste jej teritórium a tam nikto ani majiteľ nemá čo robit podľa nich :D majú taký pud hlavne kvôli tomu že keď majú malé aby ich uchránili ale oni to robia aj keď malé nemajú

Re: Vrčanie

(eva, 15. 10. 2020 21:41)

no mna napadlo, ci nema falosnu graviditu.Je kastrovana?Oni vtedy si trhaju chlpy a su velmi agresivne.Treba davat pozor.

Olizovanie

(Maťa, 6. 9. 2020 19:24)

Môj králik vyskočí za mnou na gauč a lize ma po tvári ci krku, je to prejav lásky?

Tahanie oblecenia

(Sima, 29. 5. 2020 20:31)

Moja zajačica ked sedim na sedacke a ona je na mne tak mi niekedy začne že žužlať tričko alebo mikinu a potom ju zacne tahat a neviem co to znamena prosim neviete prečo to robí?

Prečo urobil toto

(Lili, 25. 4. 2020 19:33)

Niečo sa mu vylialo v klietke bola to voda a ja som to poutierala handrou a potom som mu to začala čistiť servítkou a on ma pokusal
Čo mam robiť

Klietka

(Bianka, 8. 4. 2020 14:37)

Čo znamená keď môj králik skáče na klietku ?